lördag 17 april 2010

Tappra försök mot nobbande mottagare

Jag har under våren ställt ett flertal killar mot väggen och undrat var alla gentlemän har tagit vägen? Om vi blickar tillbaka i tiden då min generation inte var född utan kanske under åren då min mormor och morfar var unga, så var det en självklart att man var väluppfostrad.

Idag kanske man innehar ett antal procent av hyfs men väluppfostrad tror jag inte riktigt passar in för beskrivningen av dagens ungdom. Må hända att du är snäll och inte ställer till med något, svarar artigt när du får hälsningsfrasen "-Hur mår du?" och gör andra gemytliga saker för att uppehålla din gloria.

Men vart i allsinadar tog den allmänna gentlemanliga sidan vägen hos alla pojkar, män och manboy's. Och icka att förglömma vi kvinnor. Bara för att vi anser att manboy's (Mitt ord för hela kategorin) i allra högsta grad borde vara uppmärksamma på att bemöta de andra könets behov så betyder det inte att vi kvinnor ska beteé sig hur som helst. Men ett litet mer initativtagande i uppskattning hos kvinnofolket som är näst intill svältfödda på komplimanger och gester. Balans kära mänmiskor! Vad vi behöver är en balans. Ett givande och tagande. Tacka och ta emot kvinnor.

Som Joakim Lundqvist berättade igår på lektionen så är det ibland svårt för killar som har noll självförtroende att gå fram till en tjej för att kanske påpeka att hon var väldigt fin i håret, som en fin komplimang. Kanske att han känner att han har tagit sig vatten över huvudet och att sömntimmarna blev få natten innan. Det darrande asplöv som då närmar sig dig och ska öppna munnen för att yttra det väl valda orden som han länga praktiserat framför spegeln vill då inte mosas av din bazooka till ström av ord som noterar hur kluvna hårtoppar hon har och att håret är fett. Killen har ju liksom inte hunnit öva in något försvarstal, det sägs ju att de har svårt att göra två saker samtidigt. Men kära kvinnor lägg märke till att om du istället hade tackat och tagit emot så hade denna manboy med största sannolikhet vågat öppna munnen igen.

Så vad är poängen Em's. Jaa, jag tror att vi kvinnor succesivt förstört det gentlemanliga initativet hos manboy's. Men vänd på pannkakan och sätt igång att hylla männen och deras försök. och kom inte med undanflykter.


Stay Cool
Em

P.S Han är inte KÄR I DIG PGA EN KOMPLIMANG.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar